1:a Bruks-CERTET!

Wow, vilken avslutning på denna tävlingssäsong.

Vi avslutar på 555 poäng i elitspår med vinst, och bästa av allt - CERT!

Jag var rätt knäckt efter senaste elitspårtävling i Falkenberg. Kände att vi inte hörde hemma i elitklass. Men ändå anmälde jag mig till ytterligare en tävling. Jag är väl knäpp. Jag kan bryta ihop, men jag är för envis för att ge upp.
Så på’t igen.

Det bar iväg till Landskrona Brukshundklubb. Lagom taggad. Jag ville hellre ligga kvar i sängen.

Dagens tävling visade sig vara en plats med flera som jag känner. Bland annat en klubbkamrat från Halmstad. Väldigt skönt tyckte jag. Hitintills har jag känt mig lite liten, lite ensam och ganska ny på tävlingarna som jag har varit på. Men på dagens tävling blev det väldigt gemytligt och härlig stämning. Skönt för nerverna.

Det började med bakspår. Kanske inte riktigt vad jag hoppades på. Men det var bara att vända och Glenn plockade upp spåret för att sedan gå som tåget. Det var ett spår med förhållande som passade honom perfekt. Mestadels på äng med relativt lite vegetation (om man jämför med skog). Glenn går som bäst då, blir noggrannare. En pinne missade han dock. Vi hade klarat spåret.

Jag var så glad. Spårläggaren var extra glad när jag klarade hans spår. Vi diskuterade lite om var jag kan ha missat pinnen och jag förklarade hur vi hade gått. Han svarade: Det vara måste pinne 3 du missade. Han plockade fram en karta över spåret och jag kunde bekräfta att vi hade missat den pinnen. Det är andra gången jag har fått chansen att se ett spår på karta. Det har hjälpt massor. Det har gett mig svar på Glenns beteenden under spåret. Jag fick dessutom veta efteråt att just det spåret tillhörde en av de som många tidigare tävlande har haft extra svårt för. Det var ett spår där många människor gick, många förledningsspår och mycket vilt. Jovisst, jag såg att Glenn visade intresse för andra spår. En ägare med en vit fluffig hund gick förbi som Glenn uppmärksammade. Så visst hade vi störningar i spåret, men det löste han väldigt bra. Jag tyckte spåret var rena drömmen att gå.

Uppletandet gick Glenn också som en dröm. Ey, vad hände där liksom. Han gick till och med bättre än vad han brukar göra på träning. Ett snett sättande i slutet gav oss 9.5 i betyg. Då var det lydnad och plats kvar. Det kunde ju gå hur som helst. Glenn är ett litet popcorn och vad som helst kan hända. Han tycker allt är kul, lite för kul. Jag ville i alla fall att vi skulle få betyg på varje moment idag.

Så. Vi började. Moment för moment gjorde vi och betyg efter betyg trillade in. Vissa moment gick - i vanlig ordning - lite, cirkus. Men denna gång hade vi marginalerna på vår sida. Betyg på allt. Då var det bara plats och stege kvar. En omladdning till. Huvudet började värka ordentligt. Att tävla bruks är ganska jobbigt för mig mentalt. Det är så många gånger man ska ladda om för att prestera. Det är det i nose work också, men inte alls i samma omfattning.

Det blev betyg på platsen och stegen! Insikten att vi faktiskt hade klarat ALLA moment med betyg gav mig gåshud. Det var en sådan häftig känsla!

Hur långt skulle betygen räcka i poäng?
Jag såg inte alla betyg, men höftade med att vi nog skulle få certpoäng i alla fall.

Under prisutdelningen visade det sig att vi inte vara hade fått certpoäng, utan att vi hade tagit cert och även vunnit tävlingen. Tårarna kom.

Vi började årets tävlingssäsong med tävlingar i högre klass spår med uppflyttning och avslutar 2019 med cert och vinst i elitklass. Vilket år! Vilket team vi är! Jag är så stolt! Glenn är så grym. Min drömhund! Nu blir det tävlingsuppehåll och putsning på de moment som är lite struliga. Sen kommer vi, 2020.