1:a utställningscertet!

Jag har glömt att berätta. Åtminstone här i bloggen, att Glenn har fått cert på utställning. Jag tycker Glenn är fin, och det tycker nog alla om sina egna hundar. Däremot vet jag att Glenn inte följer rasstandarden på en del punkter. Bland annat är han på tok för hög med sin ståtliga 56,6 cm över marken. Men vad tusan, det hindrar ju inte mig att anmäla honom till hundutställning. Sagt och gjort. Jag anmälde Glenn till Bjuv Bk's årliga utställning i augusti. Glenn var den enda anmälda kelpien. Domaren som jag hade kollat upp innan hade inte dömt Australian kelpie i Sverige innan. Så det var på vinst och förlust att ställa för henne. Det blev på vinst. Domaren gillade Glenn och tyckte det var extra kul att vi tävlade mycket. Glenn tog hem rubbet; Excellent, CK, CERT och BIR. Herregud, vad hände egentligen? 

Kritiken:

5 år välbyggd högklassig hane, med fin samarbete med ägaren. Snyggt uttrycksfullt huvud. Stabil överlinje. Fram och bak i bra balans. Mycket bra päls. Rör sig mycket lätt och stabilt.

Så jag provade att anmäla Glenn till ännu en utställning. Kunde vi ha samma tur igen? Njaa, Glenn fick inget cert denna gång, och det berodde inte på hans storlek. Domaren höll tillbaka CK för Glenn inte hade de vinklar hon vill se på kelpie. Well, ett Excellent fick han ju!

Kritiken:

Maskulin. Något högställd. Välplacerade öron. Korrekt bett. Väl ansatt hals. Ej helt stram överlinje. Önskas bättre vinklar. Bra päls. bra temperament. Välvisad.

Det finns en lyx med att ha brukshund. Glenn har ju både cert på utställning på bruksprov. Det innebär att det räcker att han tar ett till utställningscert för att bli utställningschampion, eftersom han får tillgodoräkna brukscertet till championatet. Det räcker även att han tar ett till brukscert för att bli brukschampion, iom han får tillgodoräkna utställningscertet till bruksprovschampionatet. Plötsligt har vi chans på två championat med två till cert istället för fyra. Hur kul är inte det?!

Jag tror dock mer att vi hinner ta ett brukscert innan vi ens är i närheten av ett utställningscert igen. :D