Tävlingarna i Nose Work 2019

Tävlingssäsongen för 2019 i Nose Work avslutades den 20 oktober med TEM Fordonsök 1 på Artillerimuseet i Kristianstad.
Vi slutade på 75 poäng och en vinst i ett av momenten. Det var surt att missa diplomet på sista söket. Glenn hittade inte alls gömman, inte ens efteråt, när jag visade honom.

Det kändes dock lite gött att vinna ett sök med tiden 08:88 i tid. Dessutom var det 41 ekipage av 49 tävlande som klarade just det söket. En söktid som vi aldrig annars får när vi tävlar. Kul att vi lyckades med den bedriften att ha lite extra tur.

Under 2019 har vi gjort totalt 11 starter i Nose Work:

  • 9 starter i TSM 2 - varav 3 med diplom
  • 1 start i TEM Fordon 1
  • 1 start i TEM Utomhus 1

På alla dessa starter har vi endast lyckats få full pott (100 poäng) på 3 tävlingar, men som i sin tur gett uppflyttning till TSM 3. De tre tävlingar med full pott har gett placeringarna 1, 4 och 1, vilket är såklart kul. Jag tycker det alltid  är roligt att få rosetter. Så har vi detta med SSE. På 44 starter under 2019 har vi endast erhållit 3 stycken SSE. Jag har skrivit om detta i ett tidigare inlägg, och lägger därför inte mer krut på det här. 

Jag kan bara konstatera att tävlingar i Nose Work är inget man kan ta för givet. Bara för man är uppflyttad till TSM klass 3 är det inte självklart att man klarar TEM klass 1. Tävlingar i Nose Work handlar så mycket om situationer, tillfälligheter och såklart, en smula tur. Men vad jag har lärt mig massor!

Snart ska jag sätta mål inför nästa år. Jag ställer mig främst följande frågor inför målsättningen:

Vad vill jag med mitt tävlande i nose work?

Vilka möjligheter har jag?

Hur ska jag prioritera gentemot mot  de andra grenar vi tränar och tävlar i?

Det har varit ett tävlingsrikt år. Jag nådde drömmen att komma till klass 3. Nu väntar en period med tävlingsvila och högre fokus på ren träning. Jag har lite idéer på vad jag vill lägga extra krut på i träningen. Planen är att även hitta en kurs att gå för att boosta upp mig inför nästa års tävlingar.