Tystanden som uppstod

Jag minns inte exakt när jag bloggade senast mer än att det var under våren 2017. Sedan kom livet emellan: byte av jobb, separation, konkurs av eget företag, flytt, dödsfall i familjen och allt vad det innebar. Allt, verkligen allt har tagit mycket på min mentala och fysiska hälsa. Att träna och tävla med Glenn och än mindre blogga fanns inte på min livskarta under nästan 2 år. Det fanns inte mycket ork eller glädje till det.

Men tiden läker alla sår, även om en del sår tar längre tid. Sakta men säkert har jag kommit tillbaka och glädjen till framförallt att träna och tävla med Glenn har vuxit fram igen. Trots ringa träning under 1,5 år har vi kommit ut och tävlat lite. Glenn har fått ny titel i rallylydnad, och han kan numera starta i avancerad klass. Jag håller på för fullt att träna in att han ska gå på höger sida om mig - svårt för oss båda som är luttrade i lydnad och brukslydnad.

Glenn har blivit uppflyttad till Nose Work klass 2 (TSM) och har till och med 2 diplom i klassen. Han är även uppflyttad till elitklass spår. Jag kan konstatera att bra grunder i träningen gör mycket även under perioder när träningen blir sparsam, i alla fall för Glenn.

Störst av allt är att jag träffat den stora kärleken och jag är så lycklig!
Och, så har Glenn har blivit pappa till en kull härliga valpar på Leagården's kennel. De föddes i november 2018 och vuxit upp till härliga energiska individer. Jag hade gärna velat ta en valp själv, men det ska finnas tid och ork - vilket jag inte riktigt har just nu. Men jag följer valparna med stor entusiasm.

Året 2019 har hitintills varit ett år fyllt med hundträning, hundkurser i nose work, hundtävlingar och fotografering. Som det ser ut nu kommer det fortsätta i samma anda med tävlingar i nose work och spår. Har jag lite flyt med träningen kanske det även blir start i rallylydnad. Jag njuter verkligen att vara tillbaka!

Att blogga är väl inte riktigt lika "inne" som det var för ett par år sedan. Men jag vet många som har följt mig genom åren och har verkligen uppskattat mina inlägg. Flera har kommit till mina hundkurser just för de har följt mig via Boggas. Så, nu skakar jag liv i denna webbsida igen.

Välkommen tillbaka!